wielkaemigracja

...tylko nietuzinkowi ludzie idą pod prąd...

Ogłoszenie


#61 2014-05-22 21:48:46

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

p.s.tam ma byc jescze 5 dag drozdzy...


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#62 2014-05-24 14:46:37

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Byłam na truskawkach,mam ich 3 kilo...jakiegoś kuchena trza byłoby ukręcić...ale nie mam pomysła na ciasto

Offline

 

#63 2014-05-24 14:48:49

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

tort truskawkowy machnij...zawsze wychodzi



ja zrobilam koktajla na bazie maslanki i truskawek,wrzucilam jeszcze kiwi do tego i takie tam z mrozonki...pychota


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#64 2014-05-31 11:47:37

 Krunia 666

Zbanowany

Skąd: spod Alpow..
Zarejestrowany: 2014-03-29
Punktów :   24 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

i co robimy dzisiaj jakiegos kuchena ?

Offline

 

#65 2014-05-31 12:35:20

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Ja miałam wczoraj pracowite popołudnie;trawniki skosiłam i upiekłam placek z rabarbarem...a po południu jadę na truskawki

Offline

 

#66 2014-05-31 19:58:20

 Krunia 666

Zbanowany

Skąd: spod Alpow..
Zarejestrowany: 2014-03-29
Punktów :   24 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

a ja zrobilam Käsesahnetorte,co prawda  kupilam fertig proszek dochtora Otkera ,
dodalam tylko 3 jajka, pol kilo twarogu bitej smietany,
wymieszalam , wymieszalam mixerkiem,
upieklam biszkopta-trwalo pol godziny ,
potem po ostygnieciu dodalam masy,
po 2 godzinach w lodowce byl pikny jak malowanie !
mowie wam  byl-jest rewelacyjny,

http://www.oetker.de/rezepte/r/klassisc … torte.html
ps,
soltys z wczesniakiem wpompowali juz polowe !

Offline

 

#67 2014-05-31 21:43:02

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

a piekłaś ten tort z serem czy bez pieczenia?
mój dentysta dal mi typ na torta który serwował na urodzinach...tez od Oetekera...
ino tamten trza upiec z tym serem...nawet se miałam ochotę zrobić ale właśnie sobie przypomniałam że się odchudzam...i kupiłam tylko Vienete czekoladowa...


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#68 2014-08-11 20:43:22

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

uwaga:przepis na moj Sernik wiedenski:
1 kg sera-moze byc mager quark
szklanka cukru-ja daje okolo 200 g
2 lyzki maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
8 jajek-duzych-lub 10 malych
1 kostka masla
skorka starta z wyparzonej cytryny
cukier waniliowy
2 srednie ugotowane i utluczunoe ziemniaki
1 szus eierlikieru 
lyzeczka proszku do pieczenia

cukier,zoltka,maslo i cukier waniliowy oraz ziemniaki dobrze zmiksowac robotem,dodac make i proszek do pieczenia,skorke z cytryny ,wymieszac lyzka,dodac osobno ubite na sztywna piane bialka -mozna dodac szczypte soli do ubijania bialek,i troche cukru,tak ze 2 lyzki,wymieszac wszytko razem lyzka i wylac na blache ktora mozna wylozyc papierem do pieczenia,lub wysmarowac tluszczem i posypac bulka tarta,piec w temp 180 stopni okolo godziny

smacznego



Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#69 2014-08-11 21:21:56

 ostbahn kurti

Zbanowany

Zarejestrowany: 2014-04-03
Punktów :   16 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Gabuś i wtedy wyjdzie coś takiego?

http://annajakobczak.cba.pl/wp-content/ … denski.jpg

Offline

 

#70 2014-08-11 21:28:04

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Kurti...nie,nie cos takiego...
moj sernik jest bez ciasta na spodzie,polewe czekoladowa mozna zrobic jesli lubisz,albo tez polac gore sernika lukrem,albo posypac cukrem pudrem,mozna tez ulozyc owoce i zalac galaretka...jest mnostwo wersji...
ale taki klasyczny wiedenski to ja robie ,bo akurat taki lubie...nie jest za slodki,naprawde pychota...


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#71 2014-08-11 21:59:42

 Amelka22

aktywny

Skąd: zachodniopomorskie
Zarejestrowany: 2014-03-27
Punktów :   20 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

znam dobry przepis na jabłecznik ../ jabłka muszą być przesmażone z cukrem /    

Offline

 

#72 2014-08-11 22:02:11

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

hmm...a to ciekawe...ja tez znam taki przepis...
na kruchym ciescie ten jablecznik..?


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#73 2014-08-11 23:26:57

 ostbahn kurti

Zbanowany

Zarejestrowany: 2014-04-03
Punktów :   16 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Gabiffm napisał:

Kurti...nie,nie cos takiego...
moj sernik jest bez ciasta na spodzie,polewe czekoladowa mozna zrobic jesli lubisz,albo tez polac gore sernika lukrem,albo posypac cukrem pudrem,mozna tez ulozyc owoce i zalac galaretka...jest mnostwo wersji...
ale taki klasyczny wiedenski to ja robie ,bo akurat taki lubie...nie jest za slodki,naprawde pychota...

Gabi, mnie w twoim serniku "wiedeńskim" brak nie tylko spodu, polewy czekoladowej, ale też rodzynek, które są nieodzownym składnikiem sernika wiedeńskiego . Nie oznacza to, że twój sernik nie jest pyszny, oznacza tylko, że jest to sernik podwiedeński, co ja jako stary wiedeńczyk mogę z całym przekonaniem zaświadczyć   

Offline

 

#74 2014-08-12 16:17:22

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

masz racje Kurti,pisali ze mozna dac rodzynki-zapomnialam mowiac szczerze   
nastepnym razem sprobuje dodac suszone Cranberry...
polewe mozna zrobic,fakt..ale ciasto na spod?serio?
tegom nie wiedziala...od lat robie taki wlasnie sernik jako wiedenski 


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#75 2014-08-12 17:06:28

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Powiedzcie mi,co można dodać do bezy,bo przepisowo jest kokos...nie podchodzi mi osobiście.

Offline

 

#76 2014-08-12 17:39:57

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

zamiast kokosa?
trudno mi cus wymyslec...
moze zmielone migdaly lub zmielone orzechy?


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#77 2014-08-12 17:41:23

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Nie lubię mielonych orzechów...o migdałach myślałam...

Offline

 

#78 2014-08-12 17:45:49

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

to sprobuj z migdalami...ja lubie kokos i czasem dodaje do kruchego ciasta...zreszta w kuchni i w lozku wszystkie chwyty dozwolone


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#79 2014-08-12 17:48:13

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Jak dostanę porządny twaróg,to też sernik upiekę...bez spodu,najlepszy przepis na świecie..ale nie dam nikomu

Offline

 

#80 2014-08-12 20:16:34

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Avocados sind vielseitige Früchte: Sie schmecken nicht nur als Dip oder in Salaten, sondern auch in süßen Rezepten. Avocado-Brownies zum Beispiel sind ein Traum von einem Schokoladenkuchen. Durch die grüne Frucht bekommen die Brownies eine herrlich saftige Konsistenz.
Avocado-Brownies backen: Nichts leichter als das

Für Avocado-Brownies brauchen Sie das Fruchtfleisch einer reifen Avocado, 250 Gramm grob gehackte Zartbitterschokolade und 150 Gramm in Würfel geschnittene Butter. Hinzu kommen drei Eier, 150 Gramm Rohrzucker und 60 Gramm Mehl sowie eine Prise Salz. Heizen Sie den Ofen auf 180 Grad Celsius vor und fetten Sie eine eckige, etwa 25 mal 20 Zentimeter große Backform ein.

Schmelzen Sie die Schokolade und die Butter zusammen in einem Topf über einem Wasserbad und zerdrücken Sie das Avocadofruchtfleisch mit einer Gabel. Schlagen Sie die Eier mit dem Rohrzucker auf, bis sie eine luftige Creme ergeben und mischen Sie das Avocadopüree unter. Mixen Sie dann das Mehl und die Prise Salz hinein. Geben Sie schließlich Esslöffel für Esslöffel die Schokoladenbuttermischung hinzu und verrühren sie vorsichtig mit den restlichen Zutaten. Backen Sie die Avocado-Brownies zum Schluss für rund 25 Minuten im vorgeheizten Ofen. Bevor Sie sie genießen können, muss der Kuchen noch in etwa zwölf Rechtecke geschnitten werden und ein wenig abkühlen.

(Bunte)

Offline

 

#81 2014-08-12 21:24:32

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

ja sie na razie napslam moim sernikiem...bez spodu   

ciastka z avocado?

eee...nie przepadam za avocado,ale synowa zrobila taka dobra paste na przekaske,ze nawet byla zjadliwa...
z reifer avocado...dodala drobno posiekana cebule,troche octu,czosnek,olej ,sol i pieprz...
zachodzilysmy w glowe z jej mama co to tez moze byc...chyba tak przez kwadransik...do tego byly placki z maki kukurydzianej,prosto z grilla...nawet nam smakowalo,chociaz apetycznie raczej to nie wygladalo   


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#82 2014-08-15 08:34:55

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Dzisiaj będę piekła sernik...ser muszę zmielić...bleeeee

Offline

 

#83 2014-08-15 15:43:43

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Sernik już nadkrojony...mniammmmm

Offline

 

#84 2014-08-15 15:44:54

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

narobilas mi teraz smaka....
chyba tez se machne,moze jutro...?
caly dla mnie....  


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#85 2014-08-16 19:07:56

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

no wiec taaaaaaaak...zrobilam ten moj sernik -wiedenski-uzylam suszonych cranberry zamiast rodzynek,a czesc ubitych bialek rozsmarowalam na wierzchu...taka moja inspiracja sernikowa,oczywiscie bez spodu 

powiem jak smakowal 


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#86 2014-08-16 19:21:09

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Pomałpowałaś!Mój też bez spodu z bezą,ale bez karaluchów w środku

Offline

 

#87 2014-08-16 19:29:11

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

czy ja wygladam na malpe?



dodalam jeszcze szus eierlikör na smak...pachnie bosssko...w calej chalupce   


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#88 2014-08-16 19:32:59

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

Noooo...wyglądasz,jak Twoi krewni

Offline

 

#89 2014-08-16 19:36:07

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

zaba sie przykleila i nie chce sie odkleic...nijak!


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#90 2014-08-16 19:51:19

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Ciasta i inne "kucheny"

aaa,bom zapomniala-dodalam tez starta skorke z cytryny...


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.ztquake3.pun.pl www.cs-knajpa.pun.pl www.hssnysa.pun.pl www.trancezone.pun.pl www.turniejefifa08best.pun.pl