wielkaemigracja

...tylko nietuzinkowi ludzie idą pod prąd...

Ogłoszenie


#31 2014-08-08 13:09:50

 Amelka22

aktywny

Skąd: zachodniopomorskie
Zarejestrowany: 2014-03-27
Punktów :   20 

Re: Coś na ząb

przepis na nie drogą zapiekankę z makaronem ..    

https://www.youtube.com/watch?v=jCkQ0rBsiB0

Offline

 

#32 2014-08-23 15:13:45

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

chyba ta pogoda tak na mnie dziala...mam jakies zachciewajki...
oblecialam wies i upolowalam rybke-ta z Chin odrzucilam z powrotem to lodowki w sklepie-
zaraz biore sie za gary,a wymyslilam sobie rybe w sosie z warzyw i do tego ryz,i surowke z kiszonej kapusty,sos do ryby zrobie z pora,pieczarek,papryki i cukinii,moze dodam cebule i czosnek no i ostry ajvar koniecznie,troszku smietany i...mjjjjjaaammm



chcialam zrobic tiramisu,ale wykupili mi mascarpone,moze wymysle cos a'la tiramisu z resztkami truskawek...?


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#33 2014-08-26 20:21:41

Kermit

Zbanowany

Zarejestrowany: 2014-04-17
Punktów :   

Re: Coś na ząb

Mam pytanie do gotujących pań,wczoraj wieczorem zrobiłem faszerowanego kabaczka mięskiem mielonym z ryżem ,całość była uduszona w szybkowarze ,bardzo fajnie wyszły,oczywiście na noc nie wlożyłem do lodówki.Jakież było moje zdziwienie dzisiaj .ok godziny 14 gdy chciałem zjeść obiad ,a kabaczki okazały się nadkiśnięte o co chodzi że tak szybko diabli je wzięli ???

Offline

 

#34 2014-08-26 20:48:10

roStropek

Zbanowany

Re: Coś na ząb

Kermit napisał:

Mam pytanie do gotujących pań,wczoraj wieczorem zrobiłem faszerowanego kabaczka mięskiem mielonym z ryżem ,całość była uduszona w szybkowarze ,bardzo fajnie wyszły,oczywiście na noc nie wlożyłem do lodówki.Jakież było moje zdziwienie dzisiaj .ok godziny 14 gdy chciałem zjeść obiad ,a kabaczki okazały się nadkiśnięte o co chodzi że tak szybko diabli je wzięli ???

Nie odpowiem ci na pytanie,Bo ja robie podobna potrawe ale z cukinii i samego miesa. Pychota. Jem je tez na drugi dzien i sa dobre.

 

#35 2014-08-26 22:20:19

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

hmm..niestety Kermitku...takie potrawy wymagaja przechowywania w lodowce...
zawsze chowam do lodowki potrawe,ktora ma byc rowniez w nastepnym dniu zjedzona,czasem zdarza sie ze gotuje np.wieczorem zeby bylo na drugi dzien,ostatecznie wynies na balko lub postaw na parapecie w zimie


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#36 2014-08-30 12:48:29

 Nemo

aktywny

Skąd: Naprzeciwko.
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Zukier i skrobia zaczynają już fermentować po osiągnięciu temperatury pokojowej.Stąd by uniknąć przykrych niespodzianek,wskazane jest takie przetwory przechowywać w chłodnych miejscach,by ten prozess spowolnić,lub zatrzymać, w zależności od stopnia schłodzenia.kabaczka bym raczej nie mroził, bo się prawdopodobnie rozpadnie,ale temp.ok.4 stopni powinna na tyle spowolnić fermentację,że można jeszcze na drugi dzień zjeść,bez obawy o durchmarsz.


Offline

 

#37 2014-08-30 12:51:37

 Nemo

aktywny

Skąd: Naprzeciwko.
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Jeszcze coś.Duże ilości ozonu w powietrzu (burza) przyspieszają proces fermentacji.


Offline

 

#38 2014-11-14 08:27:42

 Sara

Zbanowany

Zarejestrowany: 2014-03-23
Punktów :   18 

Re: Coś na ząb

Coś na dogodzenia swojemu podniebieniu...
   ...może ktoś skorzysta
http://food-club.ru/
fajny przepis na gęś w jabłkach, piekłam, palce lizać...

Offline

 

#39 2014-11-14 12:18:44

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

nawet tort Sachera jest!
ale gesi jakos tam nie widzialam Saro


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#40 2014-11-14 23:10:30

 Sara

Zbanowany

Zarejestrowany: 2014-03-23
Punktów :   18 

Re: Coś na ząb

Gabuś, bo to takie forum kulinarne, kuchnia całego świata..,,,co chwili ktoś przepisy wrzuca...musiałabym poszukać ale niestety czasu niet...
Jak Ci coś się spodoba, to sobie gdzieś zapisz lub tut wklej...
No to na pocieszenie coś gruzińskiego

http://retsept.net/rec-chahohbili-iz-ku … hovke.html

zwróć uwagę z prawego boku będą przepisy na sałatki...jak dziś ich nie zobaczysz, jutro będą inne..

Offline

 

#41 2014-11-15 09:57:58

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

dzieki za linka


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#42 2015-01-17 13:15:45

 ktos z Czarnego Lasu

aktywny

Skąd: Schwarzwald
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   23 

Re: Coś na ząb

https://lh6.googleusercontent.com/tvBNITyEval-01Tdtdy12UIDHdWwwFWYvk1wECikflg=w240-h207-p-no

Awokado, dwa jajka, sól, pieprz i sok z połowki cytryny. Mniam.

Offline

 

#43 2015-01-17 13:17:16

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

dajesz surowe jajka do tej pasty?


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#44 2015-01-17 13:19:39

 ktos z Czarnego Lasu

aktywny

Skąd: Schwarzwald
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   23 

Re: Coś na ząb

gotowane na twardo 

Offline

 

#45 2015-01-17 13:27:54

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

aaaa...no to ok,tak nie probowalam jeszcze...ino ten sok z cytryny na razie nie moge,ale wyprobuje w przyszlosci...

noo,moze jakbym tylko troche psiknela tym sokiem to bym mogla zjesc...?


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#46 2015-01-22 14:41:47

 Handy

pasywny

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-03-28
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Upiekłam cos na krztałt pizzy. Bladego pojęcia nemam co to jest ?
Ale zjadliwe.

Offline

 

#47 2015-01-23 10:52:07

 Handy

pasywny

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-03-28
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Dzisiaj giczały z indyka .

Offline

 

#48 2015-01-23 12:33:40

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

miesa z indyka juz od dawna nie kupuje...
cos mowili onegdaj ze trefne,znaczy sie maja jakies bakterie czy cus...
a tak prawde mowiac to sama juz nie wiem co mozna tu jesc...


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#49 2015-01-23 12:44:57

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Coś na ząb

Indyka od lat nie kupuję...chociaż mój stary czasami coś bąknie o indyku...
To,że nawet kot tego nie ruszy,mówi samo za siebie.

Offline

 

#50 2015-01-23 12:57:56

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

pies by zjadl...



ja tez lubie...ale juz od jakiegos czasu nie jadam...ino kurczaka


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#51 2015-01-23 13:00:14

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Coś na ząb

Pies,to,jak  facet...wybredny nie jest

Offline

 

#52 2015-01-23 13:04:42

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

eee tam,nie kazdy pies lubi indyka


Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#53 2015-01-23 21:53:08

 Handy

pasywny

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-03-28
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

I macie racje bo był zupełnie bezpłciowy pomimo fury przypraw.

Offline

 

#54 2015-01-23 21:53:56

 Handy

pasywny

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-03-28
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Zdecydowanie kaczuszka w marjanku lepsza.

Offline

 

#55 2015-01-23 22:19:49

 Gabiffm

aktywny

Skąd: Nibyland
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   35 

Re: Coś na ząb

o tak!kaczuszka albo i gaska...



Osmoza durniów do elit światowej władzy zachodzi z przyspieszoną akceleracją. Niestety, nie wszyscy spośród nich kończą tak fatalnie, jak sobie tego od serca życzę (Stanisław Lem)

Offline

 

#56 2015-01-24 09:38:28

 Handy

pasywny

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-03-28
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Albo taka głupia gęs jak ja piekąca kaczuszkę

Offline

 

#57 2015-01-24 09:42:52

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Coś na ząb

Gęsina jest mniammmm...kaczkę lubiłam jeść u Chińczyka.Kiedyś nie było takiej masówki,z apetytem można było u szlicauga, pojeść....
Oczywiście ta chińszczyzna,to z prawdziwą chińszczyzną nie ma wiele wspólnego:tylko ryż

Offline

 

#58 2015-01-24 09:48:00

 Handy

pasywny

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-03-28
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Zastanawiam się co by tu dziś spartolić w kuchni 

Offline

 

#59 2015-01-24 09:49:41

 Handy

pasywny

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-03-28
Punktów :   17 

Re: Coś na ząb

Ja juz nie chodze do chińczyka.
Tak ak mówisz, to już niewiele ma z chińszczyzny.

Offline

 

#60 2015-01-24 09:50:26

 Viola

Administrator

Skąd: Zadupie
Zarejestrowany: 2014-03-22
Punktów :   31 

Re: Coś na ząb

Ja robię dziś Frikadelle,jarzynkę z cykorii...aaaa...i racuchy,bo żadnego kuchena nie upiekłam.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.turniejefifa08best.pun.pl www.trancezone.pun.pl www.cs-knajpa.pun.pl www.hssnysa.pun.pl www.tgk.pun.pl