Viola - 2014-04-02 09:22:04

Sezon ogrodowy zaczęty :)

Podawajcie swoje ulubione przepisy na marynaty do mięs,ryb....ulubione sałatki...sosy do "grillowanych" smakołyków.

Viola - 2015-05-16 17:34:33

Ponoć rewelka:

http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-ku … Id,1733291

Gabiffm - 2015-05-16 18:03:52

hmmm,lubie zeberka,a te wygladaja przepysznie...
co prawda grilla nie zaposiadam,ale moje smyki tak..przewaznie griluja piers z kurczaka,ale swinskie kotlety tez,w marynacie z oleju,papryki,soli,vegety i czosnku

Amelka22 - 2015-05-16 20:37:23

Pieczony łosoś na grillu

Składniki:
600 g łososia
6 łyżek soku ze świeżej cytryny
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek
1 papryka chili
3 łyżki masła śmietankowego
sól
Przygotowanie:

1. Pokrój łososia na porcje. Paprykę chili oczyszczoną z ziaren oraz koperek drobno posiekaj.
2. Sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, oliwę, paprykę chili oraz koperek połącz ze sobą najlepiej w niemetalowym naczyniu tworząc marynatę. Dodaj sól do smaku.
3. Do marynaty włóż kawałki łososia. Całość przykryj folią spożywcza i odstaw do lodówki na 2 godziny.
4. Zamarynowane kawałki łososia osusz papierowym ręcznikiem.
5. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.
6. Ułóż kawałki ryby na ruszcie i grilluj po 6 minut z każdej strony, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą.

www.fr1012.pun.pl www.shamanword.pun.pl www.euphoria.pun.pl www.gad.pun.pl www.ligapokemongra.pun.pl