Viola - 2014-04-02 09:22:04 |
Sezon ogrodowy zaczęty :)
Podawajcie swoje ulubione przepisy na marynaty do mięs,ryb....ulubione sałatki...sosy do "grillowanych" smakołyków.
|
Viola - 2015-05-16 17:34:33 |
Ponoć rewelka:
http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-ku … Id,1733291
|
Gabiffm - 2015-05-16 18:03:52 |
hmmm,lubie zeberka,a te wygladaja przepysznie... co prawda grilla nie zaposiadam,ale moje smyki tak..przewaznie griluja piers z kurczaka,ale swinskie kotlety tez,w marynacie z oleju,papryki,soli,vegety i czosnku
|
Amelka22 - 2015-05-16 20:37:23 |
Pieczony łosoś na grillu
Składniki: 600 g łososia 6 łyżek soku ze świeżej cytryny 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek 1 papryka chili 3 łyżki masła śmietankowego sól Przygotowanie:
1. Pokrój łososia na porcje. Paprykę chili oczyszczoną z ziaren oraz koperek drobno posiekaj. 2. Sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, oliwę, paprykę chili oraz koperek połącz ze sobą najlepiej w niemetalowym naczyniu tworząc marynatę. Dodaj sól do smaku. 3. Do marynaty włóż kawałki łososia. Całość przykryj folią spożywcza i odstaw do lodówki na 2 godziny. 4. Zamarynowane kawałki łososia osusz papierowym ręcznikiem. 5. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury. 6. Ułóż kawałki ryby na ruszcie i grilluj po 6 minut z każdej strony, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą.
|