- wielkaemigracja http://www.wielkaemigracja.pun.pl/index.php - Kulinaria i inne hobby http://www.wielkaemigracja.pun.pl/viewforum.php?id=4 - Rzymski garnek http://www.wielkaemigracja.pun.pl/viewtopic.php?id=146 |
Viola - 2014-05-06 18:04:58 |
Kto ma doświadczenie z tym ustrojstwem?A przede wszystkim,jak wyczyścić miejsca przypalone?Do zmywarki nie wolno... |
Gabiffm - 2014-05-06 18:50:18 |
sprobuj druciakiem,wczesniej odmocz toto...kiedys uzywalam,ale sie peknal i nie mam juz... |
Viola - 2014-05-06 19:25:59 |
Druciakiem?A skąd ja to wezmę...mam tylko Ako-Pads |
Gabiffm - 2014-05-06 19:48:31 |
normalnym,nawet w Pennym maja... |
Viola - 2014-05-07 20:15:29 |
Wiesz co?...namoczyłam go rano i godzinę temu wróciłam do domu,bo na zakupach...wyobraź sobie,że to spalone samo zeszło!!...zbaraniałam,bo już psychicznie się na szorowanie gara nastawiałam :) |
pogodniak - 2014-05-12 14:37:35 |
Ja mam rzymski garnek od dawna. Po namoczeniu jak cos samo nie odejdzie nalepiej zwykla szczotka z plastikowym wlosiem, taka na raczce |
Viola - 2014-05-12 15:07:56 |
Ja dostałam rzymski garnek na prezent ślubny,więc ze 100 lat temu :)...kiedyś widocznie ktoś (może ja?) coś w nim robił i było coś przypalonego na pokrywie.Ale przeprosiłam się z nim;pieczeń była super :) |
Gabiffm - 2014-05-12 21:06:48 |
taki garnek zawsze trzeby chyba przed uzyciem dobrze wymoczyc...? |
Viola - 2014-06-09 13:35:09 |
pogodniak - 2014-06-09 14:05:49 |
Szyneczki jeszcze nie robilem, jakie to mieso sie kupuje na taka szyneczke? I jak to sie robi, bez zadnej "polewy", na sucho??? |
Viola - 2014-06-09 14:10:36 |
Mięso kupuję u zaufanego "szechtera".Ona leży 2 tyg. w zalewie z soli peklowej i przypraw,potem piecze się "na goło",a na koniec smaruję extra zrobioną marynatą i 1/2 godziny dopieka. |